Tässä parhaimmat palat reissultamme kuvin ja lyhyin selityksin :)

64487.jpg
Eläintarha oli suuri mutta aika kehno. Suurinosa eläimistä eleli aika vaatimattomissa ellei jopa surkeissa oloissa. Ihmiset syöttivät ja härnäsivät eläimiä. Tässä pikku M:n suosikki eli elefantti. Tämän elefantin "tehtävä" oli kerätä kärsällään ihmisiltä 10 rupian seteleitä (1,5 euroa). Yleisöllä riitti hupia ja eiköhän elefantin hoitajatkin olleet suht tyytyväisiä.

64489.jpg
Vanhankaupungin kadut olivat kapeita ja liikenne oli mitä mielenkiintoisinta. Aaseista ja mopotakseista aina hienoihin autoihin asti. Talot olivat aika ränsistyneitä ja historiallisten ja selvästi aikoinaan upeiden talojen tilalle raivattiin tilaa uusille taloille. Vanhoja taloja ei juuri kunnioitettu.

64492.jpg
Mini Eiffel eli Minar-e-Pakistan. Kuva otettu autosta matkalla Lahore Fortiin.

64503.jpg
Badshahin moskeija vetää vaatimattomat 60 000 rukoilijaa sisuksiinsa. Emme käyneet sisällä, mutta näin kauempaakin katsottuna oli eritäin vaikuttavan näköinen. Muutama kuva eteenpäin sama rakennus iltavalaistuksessa.

64507.jpg
Osa Lahore Fortia eli linnoitusta. Paikallinen opas oli loistava ja kertoi upeita tarinoita paikasta. Osa linnoituksesta on rakennettu samalla naiselle kuin Taj Mahal, mutta valitettavasti tämä ei ikinä ehtinyt näkemään tätä. Samainen opas mm. varasi meille illaksi pöydän ravintolasta ja oli oppaana vanhassa kaupungissa. Oli tuhannesti parempi kuin meidän autokuski oppaamme :)

64516.jpg
Ehdottomasti huikein esitys nähtiin Paksitanin ja Intian rajalla lippuparaatissa. Ennen auringonlaskua nähtyä esitystä oli seuraamassa sekä Intian että Pakistanin puolella iso yleisö ja kummatkin hurrasivat omiansa. Upeat asut ja mahtipontinen esitys takasivat kovat huudot ja taputukset. Paraatia kesti vajaa tunti, joka huipentui lippujen laskuun.

64517.jpg
Taustalla näkyy Intian puoleista yleisöä. Rajan yli ei luonnollisestikaan päästy, joten tämän lähemmäksi Intiaa minä en päässyt ;(

64518.jpg
Matkalla rajalta hotellille näimme myös ehkä eniten koristellun rekan täällä Pakistanissa. Kaikki rekat täällä on koristeltu upeasti, mutta tämä oli tosiaan koristelun huippu. Tuskin kuski edes näki ulos tuon tavarapaljouden takaa.

64519.jpg
Kävimme kahdessa todella hyvässä paikallisessa ravintolassa. Tässä kuva niistä jälkimmäisessä. Cocoon's Den sijoittui Lahore Fortin ja tämän ison jo aiemmin mainitsemani moskeijan tuntumaan. Nähymät talon katolta, jossa ravintola sijaitsi olivat vallan upeat. Toinen paikka sijaitsi uudella Gullbergin alueella. Tämä Salt&Pepper Village oli suuri barbeque paikka, joka oli selvästi paikallisten suosiossa. Kumpaankin ravintolaan on syytä tehdä varaukset etukäteen. Onneksemme pääsimme tuonne Villageen sattumalta, kun olimme paikalle heti aukeamisaikaan. Deniin teimmekin sitten varauksen.