Vettä on jo saatu, mutta lämpimän veden tuleminen on vähän niin ja näin. Keittiöstä lämmin vesi valuu ihan ok, mutta kylppäreistä lämminvesihanasta ei tule juuri mitään. Olemme käyneet jo kahdesti YK-klubilla suihkussa ja tänään sieltäkään ei tullut kauhean hyvin lämmintä vetää. Taitaa koko kaupunkia vaivata kuivuus. Jätin samalla käynnillä vihdoin meidän perheen jäsenyysanomuksen. On sitten jäsenyys kunnossa kun uintikelit alkavat. Tällä hetkellä altaan vesi on vain 23 astetta, joten hieman pitää vielä odotella veden lämpenemistä.

Kaupunkiin on tänään tullut Saudi-Arabian Kuningas ja prinssi vierailulle. Isoimmat kadut on suljettu iltapäivästä iltaan kolmen päivän vierailun ajan. Kadunvarret on täynnä viirejä ja tervetulotoivotuksia. Näin tänään paikallisen lehdenkin ja sekin kyllä suitsutti tulevaa vierailua. Lehti oli täynnä mainoksia joista lähes kaikki yritykset, yhteisöt ym. toivottivat omalta osaltaan kuninkaalliset tervetulleiksi. Lisäksi lehden välissä oli oma liite kyseisestä tapahtumasta. Siinä oli taustoja ja Saudien historiaa ym. aiheeseen liittyvää.

Tänää pikku M oli jo puolitoista tuntia koulussa ilman äitiä. Ihan hyvin viihtyi. Vähän on ollut tottumista siihen, että pikkuinen on koulussa. Täällä hoitopaikat ovat tosiaan nimenomaan kouluja. Jos haluat pienen lapsen hoitoon, niin silloin hankit ayian eli hoitajan kotiin. Eihän tuo koulu nyt kauheasti poikkea Suomen tarhoista. Hirveästi siellä lauletaan ja lorutellaan ja leikin varjolla opetellaan helppoja juttuja. Pikku M on hieman vetäytynyt omiin leikkeihinsä eikä ole minusta kauheasti osallistunut yhteisiin juttuihin. Epäilisin että tämä johtuu kielestä. Näyttää kuitenkin viihtyvän. Yksi hoitajista on oikeastaan kokonaan omistautunut hänen peräänsä katsomiseen ja yrittää sitten häntä viihdyttää. Varsinkin hiekkaleikit, liukumäki ja keinut ovat olleet pop. No onhan siitä jo aikaa kun viimeksi Suomessa oli hiekkiskelit.

Samassa ryhmässä on toinenkin uusi lapsi ja olen tässä koululla ollessa tutustunut hänen äitiinsä. Ovat Englannista ja perheen isä on punaisella ristillä töissä. Olen siis saanut petrata hieman enkunkielen taitoja. Ihana puhua henkilön kanssa jolla ei ole mitä ihmeellisempää aksenttia. Aika nopeasti toisaalta tässä alkaa tuota eri aksenttien sekamelskaa ymmärtämään. Kysyin tuolta naiselta miten hänen äidinkielenkorvansa sanoo koulun opettajien kielitaidosta. He kun ovat tietty Pakistanilaisia ja puhuvat mielestäni hieman aksentilla. Sanoi, että erinomaista englantia puhuvat. On viikon aikana ehkä alle viisi sanaa kuullut lausuttavan väärin. No se oli tietenkin ihan helpottavaa kuulla.

Koulussa yksi opettaja on viimeisillään raskaana. Sain kuulla, että on tänään viimeistä päivää töissä. Huomenna hänellä on keisarinleikkaus. Siellä hän reippaasti leikitti lapsia ja käveli edes takas. Olisin voinut hyvin kuvitella että laskettu aika on kuukausien päässä. Täällä ei varmaan äitiyslomia kauheasti tunneta ja onkin jännä nähdä koska sitten palaa takaisin töihin vai jääkö kenties kotiin.