Tänään olen selvitellyt taas lisää viisumihakemuskuvioita. Kävin postissa kysymässä kirjatusta kirjeestä. Passit kun pitää lähettää hakemuksen mukana Tukholmaan. Eipä tuo onneksi maksa maltaita. Viitisen euroa on kirjattu kirje ja saman verran pitää sitten takaisin lähetystä varten lisätä kansainvälisiä postikuponkeja kuoreen. Ihan uusi tuttavuus tuollainen postikuponkikäytäntö. Pääasia että posti kulkee!

Käväisin myös pankissa mutta päätinkin hoitaa viisumimaksun netin kautta. Siinäkin oli hieman opettelua kaikkien IBANien ja Swiftien kanssa. Lopulta piti kuitenkin soittaa vielä asiakaspalveluun valuuttojen vuoksi. Maksaako kruunuissa kuten lähetystö hinnan ilmoitti vaiko muuttaako euroiksi. Höh, tältäkin olisi säästytty jos olisivat Ruottalaiset hyväksyneet aikoinaan euron valuutakseen :) Lopulta maksoin kruunuissa. Ja taas meni se viitisen euroa kuluihin - tällä kertaa valuutanvaihtokuluja. Kaikki ei kuitenkaan mennyt putkeen sillä tajusin, että maksoin maksua 60 kruunua liikaa. Ohjeissa kun neuvottiin että loppusummaan lisätään 60 kruunua pankkikuluja varten. Lisäsin sen summan kahteen kertaan koska maksanhan kaksi viisumimaksua kerralla. No voisin vaikka haukkua itseni blondiksi.

No ensi viikolla maksun mentyä pitäisi vielä tulostaa kuitti ja täyttää kirjatun kirjeen kuponki ja laittaa hakemukset menemään. Sitten vaan pidetään peukkuja, että myöntävät suoraan puolen vuoden viisumin, niin ei tarvitsisi enää siellä sotkeutua tässä asiassa byrokratian rattaisiin.