Tähän mennessä olemme jo onnistuneet löytämään osaksi aikaa auton ja huomenna on kuskikandidaatti tulossa isänsä kanssa käymään. Isänsä Munawar on luottotaksikuski YK:n piirissä (Huom! tyylikäs nimi). Huonopuoli on se, että poika ymmärtää englantia, mutta ei kuulemma puhu hyvin. Saas nähä kuin käy.

Neljä
lastentarhaa koluttuamme löysimme oikein sopivan. Pikku M aloittaa siellä ensi maanantaina. Minä olen aluksi tietenkin mukana, mutta tänään ainakin viihtyi siellä oikein hyvin. Lisäksi siellä oli muitakin pellavapäitä Ruotsista ja Norjasta, joten ei erotu niin pahasti joukosta. Hoito on puolipäiväinen ja maksaa ihan kohtuullisesti. Laskeskelin, että kuukauden hinnaksi tulee about  150 euroa. Mukana on heidän tarvike ym. maksunsa. Ruokaa siellä ei anneta mutta omat kevyet eväät voi laittaa mukaan. Eli täytyy syödä hyvä aamupala ja mennä sitten heti lounaalle kotiin.

Outoj
a asioita tulee vastaan päivittäin. Kämpästä huomasin, että täällä ei ole katossa yhtään lamppua. Kaikki lamput ovat seinillä. Katossa on kyllä sen sijaan propellit kesähelteitä varten. Vessassa on niin isot pytyt, että on vissiin parisataa kiloisille suunniteltu, silti muovirengas on minipieni. Niinpä se on ääreis epämukava. Toinen juttu on suihku. Vesi tulee katolla olevasta säiliöstä omalla paineella, joten suihkuttelu on yhtä lirutusta. Lisäksi lämmintä vettä tulee vähän niin ja näin. Liikennehän täällä on hieman hurjaa. Suomessa jalka eksyy herkästi jarrulle jos tulee uhkaava tilanne - täällä vastaavassa tilanteessa käsi eksyy töötille. Niinpä täällä tööttäillään ja paljon.

Sitten ne v
ahtikoirat. Paljon on siis koiria näkynyt ja kuulunut. Suurin osa pitää isoja koiria ihan vartijan korvikkeena. Lähistöllä on onneton vahtikoira, joka saa hepuleita keskellä yötä. Ulvoo ja haukkuu ihan hysteerisesti ja kauan. Tai ainakin se tuntuu unenpöppörössä siltä. Mietin vain sitä, että mitä ne omistajat meinaavat. Menevätkö joka haukuntaa tarkistamaan vai ovatko jo tottuneet hirveään meteliin keskellä yötä. Luulisi, että vahtikoiraksi on hermorakenne hieman huono. No ainakin meiltä naapureilta menee hermot!