Tänään aloitimme päivän käymässä pankissa. Asiaan kuuluvasti menimme metallinpaljastimen läpi ja käsilaukkuni vielä kopeloitiin. Saimme tilattua uuden shekkivihon ja nostettua rahaa. Pikku M yritti jututtaa pankin setiä, mutta he eivät oikein lämmenneet. Täältä suuntasimme YK-klubille, josta haimme jäsenyyshakemuksen. Näytti oikein kivalta paikalta lasten leikkipaikkoineen ja uima-altaineen. Keväämmällä varmasti vierailemme useasti :)

Tarkoitus oli jatkaa shoppailemaan, mutta suurin osa kaupoista olikin kiinni. Ruokaa onneksi saimme. Ensin tavallisesta kaupasta ei tuoretavarat kuten pastat, jugurtit (Nestle), juusto ym. Sitten vihanneskauppaan ostamaan sipulia, papuja (tosi hyviä täällä), tomaattia, kurkkuja (jotka ovatkin kolmas osan pituisia kotimaisiin verrattuna kuten myös banaanit). Tämän jälkeen viereiseen hedelmäkauppaan. Mukava omistajasetä antoi heti banaanin pikku M:lle ja vielä lähtiessä toisen kun edellinen oli syöty. Mukaan lähti banaanien lisäksi mandariineja ja omenoita. Sieltä kurvasimme vielä leipäkauppaan.

Kotona vihannekset täytyi desinfioida Milton nimisessä liuksessa. Vihanneksia pidetään tuossa liuoksessa puolisen tuntia ja sitten ne ovatkin puhtaita syötäviksi. Kävimme myös tsekkaamassa kattoterassin, jossa meillä on grilli, vesisäiliö sekä lämminvesivaraaja. Vesisäiliöön pumpataan vettä ja sieltä se sitten jaetaan asunnon vesipisteisiin omalla painollaan. Eli suihkussä käynti on erikoista puuhaa. Ensin veden pitää valua viitisen minuuttia että lämmin vesi alkaa tulemaan. Tämän jälkeen sitten säädetään sopiva veden lämpö lisäämällä vähän kylmästä hanasta. Suihkusta vesi tulee todella alhaisella paineella suorastaan liruttaen. Ei siis mikään nautinto kaiken kaikkiaan.

Iltapäivällä suuntasimme vielä esikuntaan, josta saimme henkilökortit meille tytöille. Katsastimme myös Suomi-saunan ja esikunnan kaupan, jossa myydään myös "kiellettyjä" ruokia kuten sianlihaa ja alkoholia.

Kaupunkikuvakin alkaa hahmottumaan. Islamabad koostuu neliömäisistä kaupunginosista ja kaupunginosat ja kadut on numeroitu perin loogisesti. Kaupunginosien keskellä on kauppakeskittymät. Suurin osa asumuksista on yksi tai kaksikerroksisia. Isot pankit ja toimistotalot olivat toki korkeita kerrostaloja, mutta suurimmaksi osaksi täällä on sellaista matalaa rakennusta. Kaduilla näkyy paljon poliiseja ja kaikilla on aseet. Myös hienoimpien talojen edustoilla on vartijoita aseineen.