Olen kaiken kaikkiaan tehnyt oikean päätöksen lähteä täältä kotiin jo toukokuussa. Kaikki joiden kanssa olen asiasta puhunut ja jotka ovat kokeneet Pakistanin kesän ovat kehuneet viisasta päätöstäni. Täällä tulee olemaan kesällä todella kuuma. Lämpötila voi kohota jopa +50 asteeseen. Toinen syy lähtöömme on toki se, että pikku M pääsee matkustamaan vielä halvalla kun on alle 2 v. Tosin sylipaikalla mutta kumminkin.


Pari viikkoa kotiutumisen jälkeen on pikku neidin synttärit. Minä niitä jo odottelen varmaan neidinkin puolesta, kun ei itse ymmärrä sellaisista vielä mitään. Kavereita on silti varmasti kiva nähdä, joten eiköhän me juhlat järjestetä.

Vielä pikku neidin kuulumisia sen verran että äidin pettymykseksi pottailut ovat olleet kovin vähissä. Pääasiassa potan mainitseminenkin jo nostattaa kiukkuilun pintaan. Harmittaa kun olisi se jo ihan kiva saada opetettua edes osittain kuivaksi. Josko tämäkin siitä taas parantuisi, kun palaamme kotiin ja tarhaan. Tarhassa kun on paljon pottailevia lapsia joihin voi samaistua. Täällä koulussa veskiin mennään jos lapsi sitä itse pyytää tai jos hajuhaitat ovat sietämättömät. Eli käytännössä lapsen pitää olla aika itsenäinen ja kuivaksi opetettu ennen kuin vaipattomuus hoitopaikassa onnistuu.