Täällä näyttää perjantaisin olevan kovasti paineita mielenosoituksille tai vastaaville. Viikko sitten perjantaina varoiteltiin mahdollisia mielenosoituksia USA:ta vastaan (ohjusikun vuoksi) ja tänä perjantaina kohteena olivat Tanskalaiset ja Norjalaiset pilapiirrostensa takia. Meille lähinnä tulee kehoituksena välttää tiettyjä paikkoja. Pääsääntö näyttäisi olevan, että perjantai päivän päärukouksen aikana välttäisi moskeijojen läheisyydessä liikkumista sekä joitakin tiettyjä länsimaisten suosimia paikkoja kuten Pizza Hut. Ensi perjantaina huipentuu kuun alussa alkanut Muharram pyhän kuukauden vietto (liittyy kuunliikkeisiin tai jotain). Aikaisempina vuosina tämä on kuulemma aiheuttanut kireyttä shiojen ja sunnien välillä, joka sitten myös heijastuu ulkomaalaisiinkin. Ensi perjantaina taas ollaan siis varuillaan.

Kuskimme lähti viikon lomalle. Oli tosin vasta ollut viikon töissä mutta oli jotain sukulaismenoja tms. Alkoi vaan kinuamaan palkkaa ennakkoon sekä lomille lähtöä päivää ennen sovittua. Ovat nämä täkäläiset kovia tinkaamaan suuntaan ja toiseen. Siivoja on vähän samaa kaliiperia. Valitteli tiskin määrää mutta siinä kohti minä muutuin yhtäkkiä kielitaidottomaksi enkä ollut ymmärtävinäänkään. Vähän jäi kuitenkin huono maku tuosta kuskista. Meille on tulossa viikoksi tuon kuskin serkku ja se onkin ihan mielenkiintoista nähdä miten se toimii. Täytyy tarkkaan muistaa neuvotella maanantaina että millaisella sopimuksella olemme liikkeellä.

Kuulin, että kaverimme ovat Suomessa Vierumäellä hiihtämässä. Minä taasen aloitin sandaalikauden. Elohopea kipusi tänään lähemmäksi 30 astetta ja välillä oli ihan tukalaakin. Toivottavasti YK-klubin uima-altaan vesi lämmitettäisiin nykyisestä 23 asteisesta muutaman asteen lämpimämmäksi niin voisi sielläkin käydä päiviä viettämässä. Harmittavaa on teitenkin se, että täällä ei paljon perinteisissä kesähepeneissä kuljeta. Täytyy siis aina tarkkaan suunnitella miten ulos uskaltaa pukeutua.