Emme sitten eilen menneet äänestämään. Odotimme koko päivän jo viikon matkalla olleita rattaita. Illalla selvisi, että meidän olisikin pitänyt hakea ne lentokentältä. M kävi tänään äänestämässä ja samalla sitten haki rattaat kentältä. Meillä kun ei vielä ole vuokra-autoa, joten olemme lähes liikuntakyvyttömiä :) Silti perin ärsyttävää, koska yleensä tapana on, että lentoyhtiö toimittaa matkatavarat kotiosoitteeseen jos tulevat myöhässä. No tänään varmaan pitää heti mennä sitten kärrykävelylle, kun pikku M on niiiin kovasti omia rattaitaan kaivannut. 

Eilen katkaisivat myös telkkarista kaikki ohjelmat. Syynä oli maksamaton lasku. Olemme tosin varmaan viikon ajan yrittäneet saada kaapeliyhtiön miehet hakemaan maksua, mutta eivät ole saaneet aikaiseksi hakea tai sitten ovat käyneet niin että emme ole olleet paikalla. Eilen J soitti tuonne varmaan viisi kertaa ja lopulta klo 21 aikaan ovikello soi. No tänään voi taas töllötellä telkkua. Täällä on vissiin ihan tapana, että laskun voi maksaa kotoa käsin käteisellä.

Niin ja kaiken kukkuraksi eilen oli sähköt poissa lähes koko päivän. Onneksi ulkona oli oikein aurinkoinen ja lämmin päivä (kuten tänäänkin). Vietimmekin paljon aikaa ulkona parvekkeella. Meidän parveke on siis todella iso, koko talon kiertävä "alue".

Vuokra-auto asiassa on myös edetty. Tänään eräs vuokrafirma kävi esittelemässä Suzukia minulle. No enhän minä noista autoista mitään ymmärrä. Siistiltä se näytti ja istuinkin mahtu sisälle. Takapenkillä tosin ei ollut turvavöitä, mutta lupasivat ne sinne laittaa. No M tulee sunnuntaina asemalta takaisin ja saa sitten tsekata kyseisen auton. Sitten kun vihdoin saamme auton ja kuskin, niin voin ruveta tsekkaamaan niitä lastenhoitopaikkoja. Josko helmikuun alusta pikku M sitten alottaisi puolipäivähoidossa.

Ihan uskomattomasti tuo tyttö on oppinut jo englantia. Tänään sanoi autonvuokraajallekin jo bye bye ja vilkutti perään. Kovasti matkii siis mitä kuulee. Thank you oli jo ennestään harjoiteltu samoi hello. Samoin täällä on opittu mama ja papa. Kivasti myös paikalliset yrittävät matkia mitä me sanomme. Siivojamme toistelu vauva sanaa kun pikku M sitä ensin hoki kovasti ja esitteli nukkeaan.

No huomenna sitten vihdoin menemme äänestämään. Sen jälkeen vierailemme E ja pikku E:n luona kun asuvat siinä lähellä. Huomenna tulevat myös H ja P Malediivien lomalta takaisin ja kämppään tulee vähän eloa lisää. Sain myös M:ltä erään ruotsalaisen tarkkailijan vaimon numeron. Josko tässä alkaisi vähän saamaan kontakteja.