Miehen yllätysläksiäiset olivat lauantaina. Toki juhlintaa varjosti ikävät uutiset maanjäristyksistä, mutta kaikesta huolimatta tunnelma nousi kattoon. Sain keploteltua miehen lähtemään sopivasti koiran kanssa lenkille ja sillä välin vieraat saapuivat paikalle. Nolla tilanteesta miehen lähtiessä saimme vajaassa tunnissa loihdittua kodistamme ihan kivan juhlapaikan. Pöydät jonoon ja pötyä pöytään. Miehen ilme oli kyllä todella hölmistynyt kotiin saapuessaan. Yritti esittää ihan coolia, mutta kyllä sitten myöhemminkin tunnusti että täysin yllärinä oli juhlat tulleet. Lähes kaikki kutsututkin vielä pääsivät paikalle. Kaukaisimmat vieraat vajaan parin sadan kilsan päästä.

12979.jpg

M ja J olivat kehitelleet yllätysohjelmaksi tietokilpailun minulle ja miehelle. Kysymykset liittyivät tietenkin Pakistaniin ja osittain toki Suomeenkin. Evästyksenä oli, että nyt testataan voidaanko meidän perhe lähettää ulkomaille. Voittajia tässä kisassa oli koko perhe. Mies sai toki perinteisen matkaopaskirjan Pakistaniin ja sen lisäksi me kaikki saatiin paidat joihin oli painettu kesäiseltä Naantalin reissulta otettu perhepotretti. Niin ja kait me sitten tiedettiin riittävästi, että kehtaavat meidät maailmalle lähettää :)

Tänään mies on koko päivän selvitellyt tätä tilannetta ja miten se vaikuttaa hänen matkaansa. Kansaivälisestä keskuksesta sanoivat, että näillä näkymin ei ole tiedossa mitään syytä miksi ei voisi lähteä. Suuret päätökset tehdään YK:n päämajassa New Yorkissa ja tässä ajassa tuskin ehtivät mitään reagoimaan yksittäisiin tapauksiin. Vielä viestin vaihtoa Pakistaniin ja sielläkin olivat sitä mieltä että mies matkaan. Islamabadissa on vesi ja sähkö toiminnassa. Kaupungista on sortunut vain yksi kerrostalo, joten suurimmilta vahingoilta pääkaupunki välttyi. Sen sijaan pohjoisen kaupungit ja samoin vuoriston tiet ovat suurilta osin tuhoutuneet. Kuten uutisissakin on mainittu ei kaikkia tuhoja voida edes kartoittaa, kun tiet ovat poikki.

Tuossa ainoassa tuhoutuneessa kerrostalossa Islamabadissa asuivat ruotsalaisia sotilastarkkailijoita perheineen. Viikonlopun uutisoinnin ja tämän päivän Aftonbladetin mukaan edelleen ruotsalainen äiti ja kolme lasta olivat kateissa. Tällä hetkellä ainakin osa ruotsalaisista ovat majoittuneet suomalaisten Suomi-taloon. Niin kaikki suomalaiset ovat kunnossa ja tavoitettu.