Aamulla ei kraanoista tullut vettä eikä edes vessaa saanut vedettyä. Vesisäiliöstämme oli vesi loppunut. Ei kun pumppu päälle, joka pumppaa vettä vesijohtoverkosta (tai jostain sen tapaisesta) meidän katolla olevaan vesisäiliöön. Ei vaikutusta. Asiaa selviteltyämme selvisi, että aina silloin tällöin voi vesi olla vain loppu. No onneksi jostain lirutti sen verran vettä, että olemme nyt edes vessat saaneet vedettyä ja pienen vesinoron alla kädet pestyä. Muuten vesi onkin ollut kortilla. Suihkusta voi vain haaveilla. Seurataan tilannetta...

Muuten olemmekin olleet paljon liikenteessä kun vihdoin saimme auton käyttöön ja kuskikin aloitti perjantaina. Abid ei hirveästi englantia puhu mutta ymmärtää onneksi auttavasti. Ihan oikein on osannut meitä kuskata ja on ystävällinen ja rehellinen. Lauantaina kolusimme vähän kaukaisempia kauppoja ja teimme ihan perusostoksia. Homma riittää kun pitää erikseen käydä vihanneskaupassa, hedelmäkaupassa, lihakaupassa, leipomossa ja sitten tavallisessa kaupassa tai kahdessa. Riippuen sitten mitä kulloinkin tarvitsee ja löytyykö tarvikkeita ensimmäisestä kaupasta. Leipomotuotteet ovat leipiä lukuunottamatta ihania. Leivät ovat kaikki aika pullamaisia. No suht hyviäkin tuotteita on tullut esiin, mutta ei Suomen ruisleivän veroista. Mehua ja maitoa ja jugurttia löytyy ihan luotettavia Nestlen tuotteina. Samoin juustoja löytyy, mutta onnettoman pieninä pakkauksina. Kotona kun on tottunut niihin kilon perhepakkauksiin. Kanaakin olen uskaltanut ostaa ja nakkeja. Ne kun ovat pikku M:n lemppareita.

Kävimme myös kangaskaupoissa. Niistä lähti mukaan kolme ohuempaa kangasta kesäpaitoja varten sekä pellavaa kesämekkoja varten. Ajattelin teettää itselleni ja pikku M:lle samasta kankaasta mekon. Hintaa pellavalle tuli huikeat 3,5 euroa metri eli ei juuri mitään. Ohuemmat puuvillakankaat eivät olleet sitäkään. Kallein taisi olla 3 euroa metri.

Sunnuntait olemme luvanneet kuskille vapaaksi, kun hän harrastaa krikettiä. Tosin tänä sunnuntaina halusimme käydä sunnuntaimarkkinoilla, joten vetosimme siihen, että hän juuri vasta aloitti ja tarvitsemme häntä. Markkinat olivatkin näkemisen arvoinen juttu. Kävimme kahdella eri paikalla ja ihan mieletöntä menoa niissä oli. Maustelaarit ja kaikki se ihmismäärä teki vaikutuksen. Toiseen paikkaan pyysimme kuskin mukaamme, koska ajattelimme sen luovan vähän turvallisuuden tunnetta. Tuntuu hassulta olla ainoa länsimaalainen satojen Pakistanilaisten keskellä. Pelkoon ei ollut kyllä syytä kummassakaan paikassa. Ryysis vain oli kova. Itsehän en enää ole blondi, joten homma on astetta helpompaa, mutta pikku M ja P ovat sitten sitäkin vaaleampia ja herättävät kyllä huomiota. Hitsi kun olisi ollut kamera mukana.

Huomenna sitten alkaakin päiväkoti tai siis me aloitamme siellä. Olen varmaankin ekan viikon tytön tukena tai ainakin takahuoneessa taustatukena. Tämä on kuulemma tapana siellä. Täytyy vain varata lukemista mukaan. Ostimme markkinoilta M:lle nallemukin tarhaan mukaan. Siellä pitää olla oma muki juomisia varten. Vettä siellä on tarjolla, mutta sitten välipalat pitää olla omasta takaa. Lounas syödään vasta tarhan jälkeen kotona. Täällä on selvästikin tapana syödä lounas kovin myöhään, vasta joskus klo 13 jälkeen.

Nyt sitten ei muuta kuin pressan vaaleja jännäämään. Niitä varten tässä on valvottukin. Täällä kun kello tikittää jo kahtatoista kohti.